Logo
  • Nieuws
  • 16 maart 2015

Slechts kwart medewerkers kent gevolgen Wet Werk en Zekerheid

De invoering van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) verandert veel voor werkenden, met name voor flexwerkers, maar die hebben dat nauwelijks in de gaten. Slechts een kwart (25 procent) van de werkenden in Nederland weet wat de invoering van de wet voor hun persoonlijke werksituatie betekent, zo wijst onderzoek van Randstad Nederland uit.

Beeld Slechts kwart medewerkers kent gevolgen Wet Werk en Zekerheid

Circa tweederde van de werkenden geeft aan dat zij verwachten dat de overheid hen  informeert over deze nieuwe wet. Verder verwacht 45 procent dat de werkgever hen hierover inlicht. 

Minder kans op contract, grotere ontslagkans

Werkend Nederland is weinig positief over de WWZ. Ruim tweederde (67 procent) denkt dat de kans op een vast contract kleiner is geworden door deze nieuwe wet. Tegelijk denkt bijna driekwart (73 procent) dat door de nieuwe wet de kans op ontslag groter wordt zo blijkt uit het onderzoek.

Webinar: Wet Werk en Zekerheid

Per 1 januari 2015 treedt de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking. Hierdoor zullen grote veranderingen in het arbeidsrecht worden doorgevoerd. Mr. Babs Dubois geeft u tijdens dit webinar een uiteenzetting van de wetswijzigingen die vanaf 1 januari 2015 van kracht zullen zijn, zodat u hiermee in de praktijk aan het werk kan. Meer informatie

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.