Logo
  • Nieuws
  • 1 juli 2016
  • Mariel Hovemann
  • Bron: FD

Asscher: ontslagwet werkt prima

Volgens minister Lodewijk Asscher doen de nieuwe ontslagregels in de Wet werk en zekerheid (Wwz) wat ‘ze moeten doen’ en er komen dan ook geen nieuwe wetswijzigingen of verzachtingen zo meldt het FD.

Beeld Asscher: ontslagwet werkt prima

De minister van Sociale Zaken zegt dit in een reactie op de kritiek die MKB-Nederland voorzitter Michaël van Straalen op de Wwz uitte in het FD.
Uit onderzoek van Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) blijkt dat rechters veel minder vaak toestemming geven om werknemers te ontslaan. Werkgevers blijken dan ook vaker te schikken. Volgens Asscher werd dat bij de invoering van de Wwz beoogd, omdat partijen op die manier een dure rechtsgang en dure advocaten vermijden.

Asscher wijst er verder op dat de Wwz in 2018 grondig wordt geëvalueerd. Wel wil hij nu kijken of de ontslagprocedures bij het UWV inderdaad minder tijd vergen dan voorheen.
Ook wil hij in overleg met de Raad voor de Rechtspraak over het feit dat rechters ontslagverzoeken afwijzen omdat ze de nieuwe transitievergoedingen te laag vinden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.