Logo
  • Nieuws
  • 29 juni 2015
  • Bron: ministerie SZW

Asscher: ‘Deze bedrijven geven goed invulling aan de WWZ'

Bedrijven en organisaties geven op verschillende manieren invulling aan de nieuwe regels van de Wet werk en zekerheid (WWZ). ICT bedrijf Reports biedt standaard vaste contracten aan na een strenge selectieprocedure. Internationaal consultancy bedrijf &Samhoud streeft naar langdurige betrokkenheid van hun medewerkers, door ze na een half jaar een vast contract aan te bieden. Onderwijsvereniging PON geeft door de Wwz 50 procent meer vaste contracten aan invallers. De directeuren uit verschillende organisaties leggen uit wat de nieuwe wet voor hen betekent.

Beeld Asscher: ‘Deze bedrijven geven goed invulling aan de WWZ'

'Langdurige arbeidsverbanden en ontwikkeling staan bij ons centraal'

&Samhoud, een toonaangevend internationaal consultancybureau, streeft ernaar om hun medewerkers zo snel mogelijk een vast contract aan te bieden. Directeur Salem Samhoud: “De flexibele schil bestaat bij ons nagenoeg niet; Na een half jaar contract volgt bij een succesvolle evaluatie direct een contract voor onbepaalde tijd. Ontwikkeling van kernwaarden als authenticiteit, intensiteit en vriendschap staan centraal in de gehele loopbaan van onze werknemers.”

'Wij bieden standaard vaste contracten aan'

Directeur Bob van Dulken van ICT bedrijf Reports uit Almere: “Wij bieden standaard vaste contracten aan na een maand proeftijd. Het aanbod van goede mensen is krap. We willen mensen veiligheid bieden, én we willen goede werknemers aannemen. We kijken naar mentaliteit en affiniteit, dat is veel belangrijker dan alleen kennis.”

'De Wwz heeft een positief effect op het aantal vaste contracten'

In het onderwijs is veel behoefte aan flexibele invallers. PON is een vereniging van 35 schoolbesturen voor primair onderwijs in Oost Nederland die door samen te werken deze leerkrachten nu structureel werk kunnen gaan bieden. Directeur-bestuurder Mini Schouten: “Een positief effect van de WWZ is dat schoolbesturen nu een nieuw beleid hebben gemaakt voor invallers, met zoveel mogelijk vaste contracten. Als PON beschouwen we het als een maatschappelijke opdracht en een vorm van goed werkgeverschap zoveel mogelijk personeel in te zetten op basis van kwaliteit en een duurzame samenwerkingsrelatie.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.