Logo
  • Nieuws
  • 7 april 2011
  • Miranda Panse

Zoeken naar talent heeft prioriteit

HR-managers van Europese bedrijven maken zich de meeste zorgen over een tekort aan talent voor hun organisatie. Dit blijkt uit de zesde Europese HR-barometer, een onderzoek van Aon Hewitt. Het onderzoek is gedaan onder HR-managers van ruim 50 bedrijven uit heel Europa.

Beeld Zoeken naar talent heeft prioriteit

De afgelopen jaren waren de kosten de belangrijkste factor bij het HR-beleid. Nu is het vinden van personeel de grootste uitdaging. Vorig jaar stond dit onderwerp nog op de vijfde plek. Andere belangrijke aandachtspunten zijn ambitieuze winstdoelstellingen, product- en procesinnovatie en de expansie van activiteiten in nieuwe markten.

Personeelsbestand

Het aantal bedrijven dat nu meer medewerkers nodig heeft, stijgt van 20 procent naar 28 procent. In 2009 verwachtte slechts acht procent van de HR-managers een groei van het personeelsbestand. Deze positieve trend uit zich ook in de verwachte personeelsreducties. HR-managers denken komend jaar minder te hoeven snijden in hun personeelsbestand.

Bij het opstellen van HR-beleid is aandacht voor menselijk kapitaal belangrijker geworden. Ontwikkeling van leidinggevende kwaliteiten, werknemersbetrokkenheid en het aan boord houden van talenten hebben meer prioriteit dan in de vorige jaren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.