Logo
  • Nieuws
  • 1 december 2009
  • Manon Schuttrups

Werkgevers: stagiairs slecht voorbereid

Het merendeel van de stagebedrijven vindt dat studenten niet goed voorbereid zijn op deze periode. Dat blijkt uit de Landelijke Stage Enquête 2009 van Stagemotor.nl onder 673 studenten en 127 werkgevers.

Beeld Werkgevers: stagiairs slecht voorbereid

Maar liefst 65 procent van de bedrijven vindt de sollicitaties van stagiairs over het algemeen matig tot slecht. Werkgevers geven stagiairs een gemiddeld een 6,2 voor hun sollicitatievaardigheden. Jan-Willem Kruithof van Stagemotor.nl: “Niet slecht, maar dat cijfer kan makkelijk omhoog. Vaak hebben studenten genoeg kwaliteiten, maar weten ze niet precies hoe ze zichzelf moeten verkopen in een brief of tijdens een sollicitatiegesprek.”

 

Sollicitatiegesprekken

Grootste ergernis van de werkgevers tijdens de sollicitatiegesprekken is de gebrekkige kennis van de studenten over het bedrijf. Ook wordt er weinig interesse of motivatie getoond. Bijna 90 procent van de ondervraagde stagiairs vindt dat ze door hun school niet goed worden begeleid bij het zoeken naar een stage. De oplossing: training om aan sollicitatievaardigheden te werken. “Je kunt van studenten natuurlijk niet verwachten dat hun sollicitatieskills nu al perfect zijn. Er is dus werk aan de winkel voor scholen en universiteiten,” aldus Kruithof.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.