Logo
  • Nieuws
  • 18 mei 2011
  • Miranda Panse

Vinden, binden en boeien weer bovenaan HR-agenda

De belangrijkste onderwerpen op de HR-agenda zijn allemaal gerelateerd aan het vinden, binden en boeien van personeel. Dit blijkt uit de HR Strategic Leadership Survey van Harvey Nash onder meer dan 300 HR-professionals.

Beeld Vinden, binden en boeien weer bovenaan HR-agenda

Onderwerpen als talentmanagement (56 procent), capaciteit- en competentiemanagement (53 procent) en behoud en motivatie van personeel (52 procent) scoren hoog op deze lijst. Helemaal bovenaan staat de betrokkenheid van het personeel (58 procent).

 

De HR-professionals spelen een steeds grotere rol bij het plaatsen van onderwerpen op de zakelijke agenda. Bij 20 procent van de organisaties is HR hier sterk bij betrokken en bij 27 procent is HR nog niet betrokken bij het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie. De overige 53 procent werkt proactief om belangrijke onderwerpen bij het management op tafel te krijgen.

Arbeidsmarkt

Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: “De HR verantwoordelijken zijn, zoals we mogen verwachten, goed op de hoogte van aanstaande ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Er is echter nog wel een verschil tussen het signaleren van de ontwikkelingen en hier actief mee aan de slag gaan.”

 

Volgens ’t Jong beginnen HRM’ers vaak met handelen als de verwachte ontwikkelingen zich beginnen te vertonen. “Daarom is het goed om te zien dat HR een steeds grotere vinger in de pap krijgt bij het management. Als hier het belang van de activiteiten duidelijk is, en het voordeel voor de organisatie ingezien wordt, is het nog maar een kleine stap naar het ondernemen van actie.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.