Logo
  • Nieuws
  • 10 december 2008
  • Arzu Kokeng

Vacatureaanbod naar een nieuw dieptepunt

Het vacatureaanbod bereikte in november het laagste punt in ruim twee jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt die met 8 punten voor de zevende achtereenvolgende maand is gedaald.

Beeld Vacatureaanbod naar een nieuw dieptepunt

De sector gezondheidszorg & sociaal werk is de enige sector die een toename in het online vacatureaanbod liet zien. De Index steeg in deze sector met 6 punten naar 244.

 

Lage werkloosheid in Nederland

De sector hospitality & toerisme liet met een afname van 32 punten ten opzichte van oktober de grootste daling van het aantal online vacatures zien. Ook de Index voor transport, post & logistiek daalde met 25 punten aanzienlijk. “Echter, als we kijken naar de lage werkloosheid in Nederland en de situatie in andere landen dan lijkt het hier op het moment nog relatief goed te gaan”, zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. 

Online vacatureaanbod

De Europese Index daalde met zes punten naar 146 en staat daarmee zeven procent lager dan een jaar geleden. Het is alweer de vierde daling van de Europese Index, naast Nederland (-8) lieten ook Frankrijk (-15), Groot-Brittannië (-9), België (-7) en Zweden (-6) een daling zien. Het online vacatureaanbod steeg in Italië (+7) en Duitsland (+1). 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.