Logo
  • Nieuws
  • 17 februari 2010
  • Gabor Mooij

Talentenvertaler ook bruikbaar voor bestaand personeelsbestand

Van de bezoekers van www.ikkan.nl/talentenvertaler ziet een kwart na het invullen van de Talentenvertaler meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook geeft een vijfde van de bezoekers aan beter vast te kunnen stellen welke baan bij hen past.

Beeld Talentenvertaler ook bruikbaar voor bestaand personeelsbestand

Dit meldt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op basis van een peiling onder 565 bezoekers van de website.

 

Elf procent van de bezoekers is ook feitelijk in actie gekomen op basis van het bezoek aan de site. De Talentenvertaler op www.ikkan.nl linkt vanuit ingevulde talenten en de daaruit voortkomende beroepensuggesties door naar vacatures op www.werk.nl, de vacaturesite van UWV WERKbedrijf.

 

Loopbaan wijziging

Het instrument Talentenvertaler moedigt mensen anders te kijken naar hun mogelijkheden voor werk. Het gaat niet om een match-instrument. Het brengt bezoekers echter wel op ideeën voor beroepen waarvoor ze geschikt zijn maar waar ze misschien niet zo snel aan denken. Hiermee is het ook een goed instrument voor werknemers die een loopbaanwijziging binnen of buiten het eigen bedrijf overwegen.

 

Werkzoekenden

Het Ministerie van SZW heeft het instrument uitgebreid met nieuwe functies. Bezoekers die de Talentenvertaler invullen, kunnen nu hun resultaten opslaan in een printbare ‘Talentenkaart’. Daarnaast kent het instrument nu meer talenten, zodat het extra passende beroepensuggesties kan doen met links naar www.werk.nl. De Talentenvertaler is onderdeel van de campagne ‘ikkan’. Deze campagne richt zich op werkzoekenden en op mensen die door de crisis ander werk moeten zoeken.

 

Tip: Bij vacatures hoeft u niet altijd nieuw personeel te werven. U doet er goed aan eerst na te gaan of u bij uw eigen werknemers geen mensen ziet die het talent hebben om een functie in te vullen. U bespaart zo op wervingskosten. Daarnaast is dit een oplossing in situaties waarin uw mensen moet ontslaan terwijl u elders in uw bedrijf nog op zoek bent naar gespecialiseerd personeel.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.