Logo
  • Nieuws
  • 11 november 2009
  • Erik de Groot

Talent moeilijk te vinden ondanks toename werkzoekenden

Hoewel de werkloosheid op het hoogste peil staat sinds 1995 hebben recruiters nog steeds moeite om de juiste mensen te vinden voor hun organisatie. Dat blijkt uit een studie van SHL, expert op het gebied van persoonsassessments.

Beeld Talent moeilijk te vinden ondanks toename werkzoekenden

Verder merkt 41 procent van de ondervraagde recruiters dat het aantal sollicitaties per functie is gestegen sinds het begin van de recessie. Terwijl slechts 23 procent het eenvoudiger vindt om geschikte kandidaten te vinden.

 

Selectiever recruiten

Volgens 36 procent van de respondenten duurt het rekruteringsproces langer door gevolgen van de recessie. De meesten wijten dit aan het hogere aantal sollicitanten. Ook zegt zestig procent selectiever te zijn sinds de recessie. Tijdens het rekruteren wordt meer en meer aandacht besteed aan de ervaring en vaardigheden van de kandidaten.

 

Competenties

Voor veel werkgevers is het van belang om de juiste mensen op de juiste plek te hebben. Tijdens de recessie blijken veel kandidaten te zoeken naar een (tijdelijke) noodoplossing in plaats van een functie die hen op het lijf geschreven is. David Leigh, CEO van SHL: “Werkgevers hebben het vaak moeilijk om de beste persoon voor de job te vinden, niet alleen door het enorme aantal sollicitanten, maar ook omdat ze niet altijd goed begrijpen welke vaardigheden en competenties ze daadwerkelijk nodig hebben.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.