Logo
  • Nieuws
  • 23 mei 2011
  • Miranda Panse

Schaarste aan kwalitatief personeel

Organisaties houden rekening met een oplopende schaarste aan kwalitatief personeel. Zij zullen steeds vaker een kern van vast personeel hebben met daaromheen een flexibele schil van tijdelijke medewerkers. Volgens HeadFirst betekent dit dat er een gevaar bestaat van kwaliteitsverlies van kennis en kunde.

Beeld Schaarste aan kwalitatief personeel

UWV verwacht dat er in de komende jaren een schaarste ontstaat voor met name kwalitatief personeel, als gevolg van onder andere de vergrijzing. Bedrijven zullen een oplossing moeten vinden om dit gat op te vullen. Het bedrijfsleven vangt dit op door een vaste kern van eigen personeel te organiseren, met daarbij de flexibiliteit om op elk moment externe deskundigheid in te schakelen.

Deskundigen

HeadFirst vindt dat bedrijven altijd een vergelijking moeten maken op kwaliteit, beschikbaarheid en prijs van de aangeboden deskundigen. In de huidige manieren van het samenbrengen van vraag en aanbod is dit niet altijd mogelijk. Voor HR-managers is het een tijdrovende en veelvuldig voorkomende klus om door de profielen van flexwerkers te scrollen. Daarnaast krijgen deze managers slechts een klein deel van de gehele aanbodzijde in Nederland te zien, wat nooit een volledig beeld geeft en waarbij een match vaak van toevalligheden aan elkaar hangt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.