Logo
  • Nieuws
  • 21 januari 2010
  • Manon Schuttrups

Recruitmentsites werkgevers blijven actief ondanks economische crisis

Bij de werkgevers van de 100 beste recruitmentsites in Nederland is geen sprake van een vacaturestop. Op 99 van deze sites stonden zelfs vacatures. Dit blijkt uit onderzoek van de Intelligence Group, dat het belang van open arbeidsmarktcommunicatie op recruitmentsites benadrukt.

Beeld Recruitmentsites werkgevers blijven actief ondanks economische crisis

Veel grote werkgevers hadden tijdens de crisis van 2002-2004 volledige vacaturestops. Daarvan is nu geen sprake, maar wel van een duidelijke vacaturedaling. Momenteel publiceren ook bedrijven die reorganiseren vacatures. En bij werkgevers zonder vacatures is open solliciteren wel mogelijk. Ook buiten de onderzochte werkgevers komen algehele vacaturestops volgens de Intelligence Group nauwelijks voor.

 

Toelichting

Slechts negentien van de honderd werkgevers geven op hun recruitmentsite een toelichting op gevolgen van de crisis voor de organisatie en voor de vraag naar nieuwe werknemers. Deze bedrijven maken gebruik van de crisis om te werven of om extra vertrouwen en onderscheidend vermogen te krijgen, stelt Intelligence Group. Ondanks dat het in deze om een  minderheid gaat, vindt het onderzoeksbureau toch dat werkgevers steeds meer en opener communiceren met de arbeidsmarkt. De recruitmentsite is daarbij het belangrijkste visitekaartje. 

 

De Intelligence Group onderzocht in oktober en november 2009  de honderd best scorende recruitmentsites in de ‘Nationale Monitor van beste recruitmentsite 2009’.

 

Tip: Voor het online benaderen van potentiële werknemers en het opbouwen van een goed werkgeversimago heeft u niet per se een (kostbare) eigen recruitmentsite nodig. Op social networks als Hyves en LinkedIn kunt u gratis een bedrijfsprofiel aanmaken. Plaatsing van vacatures op een profiel is echter niet gratis.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.