Logo
  • Nieuws
  • 17 september 2008
  • Arzu Kokeng

Ouder personeel levert geld op

Wanneer u een werkloze 50-plusser aanneemt, krijgt u drie jaar lang 6.500 euro korting op premies voor de WW en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook krijgt ze een voordeeltje als uw medewerkers tot hun 65ste doorwerken. Zo meldt het AD.

Beeld Ouder personeel levert geld op

Dat blijkt uit de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat dinsdag met Prinsjesdag is gepresenteerd. Werkgevers die een werknemer van 62 jaar of ouder in dienst houden, krijgen drie jaar lang 2.750 euro korting op de sociale premies. Vanaf 2013 wordt dit voordeel ruim verdubbeld naar 6.500 euro.

 

Belastingvoordeel
Vanaf volgend jaar krijgen 62-jarigen die besluiten toch door te werken, een belastingvoordeel. Dit voordeel geldt ook als ze na hun 65ste nog aan de slag zijn en kan afhankelijk van hun inkomen oplopen tot maximaal 4.591 euro per jaar. De doorwerkbonus bedraagt van een 62-jarige vijf procent van zijn inkomen, bij 63 jaar zeven procent en iemand van 64 krijgt tien procent.

 

Vrijstelling ziektekosten

Verder overweegt het kabinet om werkgevers via een 'no risk'-polis vrij te stellen van ziektekosten voor WW'ers van 55 jaar en ouder die zij in dienst nemen. Dat betekent dat werkgevers voor deze oudere werknemers niet twee jaar lang het loon hoeven door te betalen als zij zich ziek melden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.