Logo
  • Nieuws
  • 10 augustus 2010
  • Mariel Hovemann

Nederlander solliciteert via e-mail

De overgrote meerderheid van de Nederlanders solliciteert het liefst via e-mail. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van StepStone.

Beeld Nederlander solliciteert via e-mail

65 procent van de Nederlanders solliciteert via e-mail, dat is 10 procent meer dan 2006. Het aantal mensen dat met een online sollicitatieformulier solliciteert bleef nagenoeg stabiel, het steeg slechts licht tot 21 procent op dit moment. Slechts 5 procent van de Nederlanders solliciteert nog per brief. Van de Nederlanders grijpt 9 procent nog de telefoon om zich kandidaat te stellen. Andere Europeanen doen dit niet of nauwelijks.

 

Denen koploper

Er zijn duidelijk verschillen te merken tussen de Europese landen. In Duitsland solliciteert  nog 13 procent per brief, waarmee Duitsland het hoogst percentage brievenschrijvers telt. Denemarken is koploper voor wat betreft de sollicitaties per mail. Maar liefst 79 procent van de Denen solliciteert per mail.

 

Aan het onderzoek namen meer dan 11. 000 werkzoekers uit acht Europese landen deel.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.