Logo
  • Nieuws
  • 22 februari 2012
  • Bas Ammerlaan

Jonge studenten verbeteren duurzaamheid organisaties

MBO- en HBO-studenten hebben tijdens het Global Enterprise Project op 16 februari in teams innovatieve en rendabele oplossingen gepresenteerd waarmee de duurzaamheid van een organisatie bevorderd moet worden.

Beeld Jonge studenten verbeteren duurzaamheid organisaties

De twee best beoordeelde teams vertegenwoordigen Nederland eind maart tijdens de International Challenge in Parijs.

De meer dan 120 studenten werden tijdens het project in teams van vijf verdeeld waarin zij de volgende case voorgeschoteld kregen: bedenk een innovatieve en rendabele oplossing om de duurzaamheid van een organisatie te bevorderen. Tijdens de opdracht hadden de studenten slechts beperkt toegang tot internet.

Carpool-app

Het eerste winnende team was Team TomTom 2Go. Dit team bedacht een nieuwe manier van carpoolen waarin gebruikers zich aanmelden met een app. In de app geven ze aan op moment X naar plaats Y te moeten. Via de app is te zien wie deze route ook rijdt en vervolgens kan met deze persoon contact worden gelegd.

 

Het tweede team, GreenWater, bedacht een oplossing voor waterverspilling: water dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld mee te douchen kan prima hergebruikt worden om de wc mee door te spoelen, het land mee te bewateren of als bluswater. Dit idee is met name gericht op horeca, bungalowparken, sportverenigingen en de industrie.

De twee winnende teams zullen op 21 en 22 maart Nederland vertegenwoordigen in Parijs tijdens een internationale wedstrijd. Hier zullen ze samenwerken om te concurreren tegen studenten uit elf verschillende landen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.