Logo
  • Nieuws
  • 28 mei 2008
  • Peter van den Hout

Idols voor zoektocht naar personeel

De werving van personeel krijgt nu ook een plaatsje op de buis: in het Veronica-programma ‘Gezocht: politie’ kunnen jongeren strijden om een plekje op de politieacademie. Hiervoor hebben zich inmiddels zo’n zeshonderd geïnteresseerden aangemeld; normaal wordt  gemiddeld tien procent van de sollicitanten tot de politieacademie toegelaten.

Beeld Idols voor zoektocht naar personeel

“Tussen ons programma en Idols zijn overeenkomsten,” zegt hoofdcommissaris Fup Goudswaard van de regiopolitie Zeeland in De Volkskrant. Namens de Raad van Hoofdcommissarissen is hij verantwoordelijk voor het programma. In dit kader noemt hij de beoordeling van de prestaties door een vakjury met één of twee hoofdcommissarissen. De verschillen zijn volgens hem echter groter. “We maken een serieus programma, geen goedkope afvalshow. Er is geen publieksjurering, niemand wordt voor joker gezet.”

 

Concurrentieslag

Overigens staat de collectieve sector er als geheel goed voor in de concurrentieslag om personeel. Voor vrouwen en laagopgeleiden is werken bij de overheid, in de zorg of het onderwijs namelijk aantrekkelijk, zo blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek.

 

Op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals spaar- en verlofregelingen scoort de sector goed bij deze groepen op de arbeidsmarkt. Ook voor starters heeft de collectieve sector aantrekkelijke kanten; zij zien er hun investeringen in scholing beter beloond dan in het bedrijfsleven. Maar als het gaat om doorgroei in beloning, blijft de collectieve sector weer achter op het bedrijfsleven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.