Logo
  • Nieuws
  • 30 maart 2011
  • Miranda Panse

HR ziet werven dit jaar als grote uitdaging

HR-managers zien het werven van personeel steeds meer als een grote uitdaging. Dit is een groot verschil met 2010 en 2009, toen inkrimping, ontslag en de gevolgen van de crisis werden gezien als uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek van Heliview Research onder 643 werkgevers.

Beeld HR ziet werven dit jaar als grote uitdaging

Het grootste deel van het nieuwe personeel is binnengekomen via open sollicitaties, of naar aanleiding van een geplaatste advertentie op internet. Ook wordt veel personeel aangenomen via het eigen personeelsbestand.

Werven via bedrijfssite

Om mensen te werven wordt er veel gebruik gemaakt van de eigen bedrijfswebsite. Ook besteden steeds meer werkgevers tijd aan het werven via social media. Deze wervingsmethode zorgt voor een belangrijke aanvulling op het vinden van nieuw talent, met name als het gaat om het bereiken van high-potentials op specialistische functies.

Het vinden van personeel via social media ligt overigens lager dan het percentage dat wordt gevonden via een vacaturesite. Ongeveer 40 procent vindt zijn personeel via social media, terwijl dit bij vacaturesites 70 procent is.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.