Logo
  • Nieuws
  • 8 november 2010
  • P. van den Hout

HR werft en selecteert nog erg traditioneel

Op het gebied van werving en selectie zijn werkgevers niet erg innovatief. De arbeidsmarkt verandert constant maar toch vernieuwen HR-managers de methodes van werving en selectie niet. Juist in deze tijd is dat erg belangrijk, omdat er op termijn een flink personeelstekort wordt verwacht.

Beeld HR werft en selecteert nog erg traditioneel

Dit staat beschreven in het jaarboek Personeelsmanagement van Kluwer en is onderzocht door Dr. Wieby Altink, managing consultant bij SHL in Utrecht. Zo meldt Managersonline.nl. Veel werkgevers vinden diversiteit in het werven en selecteren wel belangrijk, maar innoveren op dat gebied maar weinig.

 

HR-professionals pakken het probleem van personeelstekorten redelijk traditioneel aan. “We merken dat het gebruik van interviews nog steeds populair is. Echter blijft het gebruik van objectieve en valide selectiemethoden zoals  assesments relatief laag, vooral bij kleinere en middelgrote organisaties,” aldus Dr. Altink.

 

Diversiteit

Dr. Wieby Altink: “Natuurlijk is de arbeidsmarkt veranderd verleden jaar, er werd minder geworven en geselecteerd. Maar er is altijd behoefte aan nieuwe werknemers, en bedrijven zijn altijd op zoek naar goede mensen. Diversiteit is daarvoor een van de antwoorden op de personeelstekorten die de komende jaren zullen ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld de  vergrijzing. Diversiteit leidt tot meer innovatie en meer creativiteit, een lange termijn doelstelling voor veel organisaties.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.