Logo
  • Nieuws
  • 25 augustus 2011
  • Manon Schuttrups

HR-manager vindt sollicitatiebrief lezen te veel moeite

Gemiddeld besteedt bijna de helft van de HR-managers minder dan een minuut aan het lezen van een sollicitatiebrief. Dat blijkt uit onderzoek van CareerBuilder onder ruim 2600 werkgevers wereldwijd.

Beeld HR-manager vindt sollicitatiebrief lezen te veel moeite

Toch zijn er ook voldoende sollicitatiebrieven die wel indruk hebben gemaakt op de HR-managers, hoewel niet positief. Gevraagd naar enkele voorbeelden werden aparte uitspraken als 'hoe meer je me betaalt, hoe harder ik zal werken' en 'ik zoek gewoon een kans om mijn nieuwe stropdas te laten zien' genoemd. Ook hebben sollicitanten geen moeite met het vinden van bijzondere referenties, zoals 'mijn hond' en 'alle bedrijven die me ontslagen hebben'.

 

Voorkom een mismatch

Hoe spreekt u de juiste groep kandidaten aan? Welke medewerkers passen in uw organisatie en waar dienen zij qua mentaliteit en persoonlijkheid aan te voldoen? Tijdens het praktische seminar 'Selecteren met zekerheid' leert u beide aspecten optimaal en zo efficient mogelijk te benutten. Lees verder

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.