Logo
  • Nieuws
  • 2 februari 2011
  • Miranda Panse

Hoe goed werkt Van-Werk-Naar-Werk?

Om ontslagen medewerkers te helpen met het vinden van een nieuwe baan, kunnen de ‘oude’ werkgevers een belangrijke rol spelen. Deze ondersteuning heet Van-Werk-Naar-Werk- ondersteuning. Ongeveer 26 procent van de mkb-bedrijven biedt deze hulp al aan.

Beeld Hoe goed werkt Van-Werk-Naar-Werk?

Deze resultaten komen uit een onderzoek van het EIM, dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De hulp die wordt geboden, wordt overigens niet altijd aangenomen door de werknemers. Zij hebben vaak al zelf een nieuwe baan gevonden.

 

Mobiliteitscentrum

Door de Van-Werk-Naar-Werk ondersteuning is het mogelijk dat werknemers onder werktijd kunnen solliciteren. Ook wordt deze werknemers scholing en detachering aangeboden. De meeste mkb-bedrijven hebben te weinig geld voor begeleiding vanuit een mobiliteitscentrum. Om werknemers te herplaatsen zouden de bedrijven meer inzicht moeten hebben.

Om Van-Werk-Naar-Werk-ondersteuning te stimuleren moet er beter worden samengewerkt op regionaal niveau, zo blijkt verder uit het onderzoek. Er zijn veel organisaties die zich bezig houden met deze ondersteuning, zoals leerwerkloketten, brancheservicepunten, werkgeversservicepunten, mobiliteitscentra, poortwachterscentra en het UWV.

 

U kunt het rapport hier downloaden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.