Logo
  • Nieuws
  • 8 augustus 2011
  • Manon Schuttrups

Gunstige arbeidsvoorwaarden belangrijkste reden voor sollicitatie

Salaris, werktijden en andere gunstige arbeidsvoorwaarden in een personeelsadvertentie geeft voor 51 procent van de werknemers de doorslag om te solliciteren. Eén op de vijf vindt de toon en schrijfstijl van de vacaturetekst van doorslaggevend belang.

Beeld Gunstige arbeidsvoorwaarden belangrijkste reden voor sollicitatie

Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 506 respondenten. De minst belangrijke factor in een vacaturetekst is de reistijd. Slechts 12 procent van de respondenten geeft aan dat dit doorslaggevend is in de keuze voor een baan. Voor 17 procent is de bedrijfsinformatie in de vacaturetekst de reden om naar een functie te solliciteren.

 

Aantrekkelijk werkgeverschap

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, is het voor HR-managers goed om te weten wat uiteindelijk de doorslaggevende factoren zijn in vacatureteksten. De tekst is toch vaak de eerste kennismaking die werknemers met de organisatie hebben. Een aantrekkelijke werkgever speelt in op de behoeftes van de werknemer.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.