Logo
  • Nieuws
  • 11 februari 2009
  • Tom Dobber

Forse daling online vacatures

Het aantal online vacatures belandde in januari op het laagste punt in drie jaar. Dit blijkt uit de ‘Monster Employment Index’. De index geeft maandelijks de status van de online arbeidsmarkt aan. Uit de index blijkt dat er in alle sectoren gemiddeld 35 procent minder vacatures online staan dan een jaar geleden.

Beeld Forse daling online vacatures

De online vacatures in de transportsector daalden in januari het meest, er staan 37 procent minder vacatures online dan in december. De agrarische sector kromp het minst, op internet stonden een kleine twee procent minder vacatures dan in december.

 

Jaarbasis

Op jaarbasis daalde het aantal vacatures op internet in bijna alle sectoren. De administratieve sector spant de kroon, waar de online vacatures op jaarbasis bijna halveerden. De bank- en verzekeringssector daalde ook flink: 46 procent minder vacatures ten opzichte van vorig jaar.

 

Toch daalde het aantal online vacatures op jaarbasis niet in alle sectoren. De juridische sector en de gezondheidszorg plaatsten respectievelijk zes en één procent meer vacatures online.

 

Europa

In heel Europa plaatsten de sectoren gezamenlijk een kleine 24 procent minder vacatures online dan vorige maand. Op jaarbasis stonden er voor alle sectoren een kwart minder vacatures online.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.