Logo
  • Nieuws
  • 10 december 2008
  • Arzu Kokeng

E-solliciteren steeds populairder

Meer dan de helft van de  Nederlanders (59 procent) solliciteert het liefst via de e-mail. De populariteit van sollicitatiemails is de afgelopen twee jaar spectaculair gestegen, zo blijkt uit een vergelijking met voorgaande onderzoeken van carrièresite StepStone.

Beeld E-solliciteren steeds populairder

Online sollicitatieformulieren komen op de tweede plaats in de top vier van de populairste manieren van solliciteren. Het online solliciteren blijkt met een totaal van 81 procent duidelijk het populairst te zijn in Nederland.

 

Telefonische sollicitaties

Het stijgend succes van e-solliciteren gaat vooral ten koste van de traditionele sollicitatiebrief per post (8 procent). De traditionele brief komt daarmee iets hoger uit dan de telefonische sollicitaties. Een aantal sollicitanten kiest er namelijk voor om een bedrijf op te bellen om zichzelf voor te stellen.

 

De belangrijkste bron

"De resultaten van dit onderzoek zijn niet zo verbazend, aangezien ook de manier waarop mensen een baan zoeken verandert. Carrièresites zijn de belangrijkste bron geworden terwijl de traditionele printadvertenties aan kracht verloren hebben”, licht Gijs Bos toe, Countrymanager StepStone Nederland.

 

Aan de online enquête van StepStone namen 31.748 werkzoekenden uit acht Europese landen deel. Op deze pagina vindt u een overzicht van de resultaten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.