Logo
  • Nieuws
  • 11 juli 2008
  • Peter van den Hout

Doet u al aan ‘daten’ met sollicitanten?

De arbeidsmarkt is momenteel zo krap dat u alles uit de kast moet halen om de juiste mensen te vinden. Om uw wervingskracht te vergroten kan de wereld van het ‘daten’ de nodige inspiratie opleveren om beter op te vallen…

Beeld Doet u al aan ‘daten’ met sollicitanten?

In het zomernummer van HRpraktijk Magazine pleit Marcel van der Haas, directeur van arbeidsmarktcommunicatiebureau TMP Worldwide, voor flirten op de arbeidsmarkt. Hij geeft vijf basistips:

 

  1. Zorg om te beginnen dat je er goed uitziet! Misschien is het tijd voor een nieuwe outfit. Een outfit die je onderscheidt van de massa en die in de smaak valt bij de juiste kandidaten. Maar die wel op natuurlijke wijze bij je past. 
  2. Blijf niet thuis op de bank zitten, maar trek erop uit. Naar plekken waar de mensen komen die jij interessant vindt. Dat kunnen plekken zijn waar andere partijen komen die ook aantrekkelijk zijn, zoals jij. Of juist plekken waar je de concurrentie makkelijk de baas kunt zijn.  
  3. En laat vervolgens merken dat je interesse hebt. Door je open te stellen en contact te zoeken. Waarbij een glimlach en gezonde aandacht wonderen kunnen doen. Maar kom niet te ‘eager’ over. Een beetje ‘playing hard to get’ werkt vaak nog opvallend goed. 
  4. Probeer vervolgens niet alleen te imponeren, maar ontdek ook wat de tegenpartij zoekt in het leven. Wat vindt de ander belangrijk of waar heeft de ander behoefte aan? Daar kun je dan gericht op inspelen.  
  5. En als je dan beet hebt, verpruts het dan niet door je aandacht te verliezen. Niets is belangrijker dan een juiste opbouw van een prille (arbeids)relatie.

 

“Wek in het hele proces in ieder geval geen verkeerde verwachtingen, en maak waar wat je beloofd hebt,” aldus Van der Haas. “Anders weet je al hoe er later over je gesproken wordt…Waardoor anderen wel oppassen om met jou in zee te gaan!”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.