Logo
  • Nieuws
  • 16 juni 2009
  • Gabor Mooij

Combinatie kinderen en fulltime baan moeilijk voor vrouwen

Een ruime meerderheid van de Nederlandse vrouwen vindt dat kinderen moeilijk te combineren zijn met een fulltime baan. Dit blijkt uit een enquête van het online vrouwenplatform Yunomi.nl onder 500 Nederlandse en 500 Belgische vrouwen tussen de 30 en 49 jaar oud.

Beeld Combinatie kinderen en fulltime baan moeilijk voor vrouwen

Van de vrouwen die meewerkten aan het onderzoek gaf 66 procent aan dat ze kinderen moeilijk kunnen combineren met een fulltime baan. Daarnaast kiest maar liefs 81 procent van de vrouwen eerder voor hun kinderen dan voor hun loopbaan.

 

Tijdgebrek

Uit het onderzoek blijkt verder dat vrouwen tijd voor zichzelf erg belangrijk vinden.

Zo zegt 47 procent van de Nederlandse vrouwen parttime te werken om meer tijd te hebben. Toch hebben veel vrouwen te maken met tijdgebrek. Een kwart van de deelneemsters aan het onderzoek kan niet meer dan één keer per maand tijd voor zichzelf vrijmaken.  Terwijl bijna de helft van de vrouwen behoefte heeft aan dagelijks wat tijd voor zichzelf.

 

Tip

Als uw medewerkster aangeeft zwanger te zijn, spreek dan af dat ze vóór haar periode van zwangerschapsverlof een duidelijk plan maakt hoe ze met de toegenomen belasting om zal gaan. Laat haar nadenken over kinderopvang, minder uren werken en achtervang bij ziekte van kinderen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.