Logo
  • Nieuws
  • 31 januari 2011
  • Peter van den Hout

Binden medewerkers weer bovenaan HR-agenda

HR-managers zien het binden van medewerkers als de grootste uitdaging voor dit jaar. Vorig jaar waren inkrimping, ontslag en de gevolgen van de crisis nog de belangrijkste onderwerpen op de HR-agenda. Dit betekent een scherpe kanteling in het HR-beleid van bedrijven.

Beeld Binden medewerkers weer bovenaan HR-agenda

Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Tempo-Team door TNS NIPO is uitgevoerd onder HR-managers in de industrie, handel en transport, zakelijke dienstverlening en de non-profit sector. Ruim drie jaar na het begin van de kredietcrisis zien bedrijven dat de markt zich structureel herstelt.

 

Krapte arbeidsmarkt

Verder komt naar voren dat HR-managers weer meer nadruk gaan leggen op de werving en selectie van medewerkers. Bedrijven zijn op zoek naar goed personeel en willen dat ook zeker behouden met oog op de te verwachten arbeidsmarktkrapte.

“Natuurlijk zagen we het al aankomen, maar dat deze omslag op dit moment al zo scherp uit het onderzoek komt is opvallend,” aldus Suzanne Jungjohann, HR-directeur bij Tempo-Team. “Je moet als HR-professional vandaag de dag snel kunnen schakelen tussen korte en lange termijn uitdagingen, maar dat maakt het vak juist boeiend.”

Antwoorden op HR-vragen

Uit het onderzoek blijkt ook dat één op de drie HR-managers gemiddeld meer dan één uur per dag besteedt aan het zoeken naar antwoorden op HR-vragen. Bijna de helft maakt daarbij gebruik van internet en Google. Deze online zoekopdrachten resulteren veelal in extreem veel ‘hits’, waarvan bovendien de betrouwbaarheid en herkomst niet altijd duidelijk is.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.