Logo
  • Nieuws
  • 1 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Betrokkenheid personeel bespaart geld voor organisatie

Wist u dat een vertrekkende medewerker al gauw twee jaarsalarissen kost? Er moet immers een nieuwe kracht geworven, gevonden, ingewerkt en opgeleid worden. Het is daarom, zeker nu, belangrijk dat de huidige medewerkers een hoge betrokkenheid hebben met de organisatie. Werkgevers die het best beoordeeld worden door hun medewerkers hebben namelijk veel minder last van personeelsverloop dan andere organisaties.

Beeld Betrokkenheid personeel bespaart geld voor organisatie

Dit blijkt uit het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory, dat is gespecialiseerd op het gebied van medewerkeronderzoek. Aan dit nationale onderzoek hebben ruim 190.000 respondenten meegewerkt.

 

Personeelsverloop lager

Marianne Ostendorf, organisator van het Beste Werkgeversonderzoek: “Betrokkenheid wordt gezien als een belangrijke voorspeller van het verloop van personeel. Als een werkgever goed beoordeeld wordt is de betrokkenheid hoger in vergelijking met andere organisaties, namelijk een 8.1 ten opzichte van een 7.0.”

 

Uit het onderzoek blijkt trots op de organisatie, uitdagingen op de werkvloer en vertrouwen voor een hogere betrokkenheid zorgen. “Het is verder belangrijk dat een medewerker plezier in zijn werk heeft en achter de doelstellingen van de organisatie staat,” vertelt Ostendorf. “Ook dit verhoogt de betrokkenheid. Juist na de recessie zullen betrokken medewerkers het verschil maken en ervoor zorgen dat de organisatie als winnaar uit de bus kan komen.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.