Logo
  • Nieuws
  • 18 april 2011
  • Miranda Panse

Bedrijven laten veel flexibel arbeidspotentieel liggen

Werkgevers staan te weinig open voor flexibele werkoplossingen, hierdoor gaat er een groot arbeidspotentieel verloren. Als er ruimte is voor flexibel werken zijn professionals bereid om de helft meer te werken per week. Dit blijkt uit onderzoek door de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met Moneypenny.

Beeld Bedrijven laten veel flexibel arbeidspotentieel liggen

Het onderzoek met 583 respondenten (89% vrouwen) is gehouden onder het kandidatenbestand van Moneypenny, een landelijk opererend bemiddelingsbureau tussen bedrijven en flexibele professionals. Uit het onderzoek blijkt dat de respondenten meer belang hechten aan flexibiliteit dan aan beloning of mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling.

 

Golf van babyboomers

Gemiddeld werken de respondenten voornamelijk vrouwen 23,1 uur per week. Wanneer hen volledige flexibiliteit zou worden geboden zouden zij 31.2 uur per week willen werken.

 

“Bedrijven realiseren zich onvoldoende hoeveel arbeidskracht nu verloren gaat,” aldus dr. Pascale Peters, universitair docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. “Zeker met de verwachte golf babyboomers die de komende jaren met pensioen gaat, is dit relevante kennis voor werkgevers: door meer flexibiliteit te bieden, kunnen ze een deel van de krapte door vergrijzing opvangen.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.