Logo
  • Nieuws
  • 14 januari 2009
  • Lianne Bouman

Barst uw vacature van wervingskracht?

U weet waarschijnlijk wel welke media u het best kunt gebruiken voor het werven van werknemers. Maar slaan uw personeelsadvertenties ook aan? Bevatten ze voldoende wervingskracht? Als u hieraan twijfelt kunt u tot en met 26 januari 2009 gratis uw vacature op www.vacaturetestdagen.nl uploaden, die vervolgens door een team van experts zal worden beoordeeld.

Beeld Barst uw vacature van wervingskracht?

De experts op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie beoordeelt deze op een vijftal dimensies, met 13 onderliggende aspecten, variërend van een logische opbouw tot en met het gebruik van kritische wervingsfactoren en de aanwezigheid van een 'call to action'.

 

Effectiviteit advertenties

Het doel van de Vacaturetestdagen is om werkgevers meer inzicht te geven in de wervingskracht van vacatures en in hoe ze relatief eenvoudig de effectiviteit van hun arbeidsmarktcommunicatie kunnen verbeteren. De effectiviteit van vacatures wordt veelal gerelateerd aan de media die worden ingezet om de vacatures te promoten (het bereiken van potentiële werknemers). De werkelijke kracht van de effectiviteit is meer gelegen in de opzet, opmaak, boodschap en wervingskracht van de personeelsadvertenties.

 

De (eerste 500) beoordelingsrapporten worden op 2 februari 2009 verstuurd naar de deelnemers.

 

Tip

Laat in een vacaturetekst meteen weten wat de aangeboden baan zo interessant maakt. Beschrijf daarna pas wat daar allemaal bij komt kijken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.