Logo
  • Nieuws
  • 2 maart 2016
  • Mariel Hovemann
  • Bron: ministerie SZW

Wetsvoorstel wijziging Participatiewet gepubliceerd

Het concept-wetsvoorstel voor wijziging van de Participatiewet is gepubliceerd. Het doel van dit wetsvoorstel is om de praktische uitvoering van de Participatiewet en de Wet banenafspraak verder te verbeteren. U kunt tot 29 maart 2016 hierop reageren.

Beeld Wetsvoorstel wijziging Participatiewet gepubliceerd

Het ministerie van SZW wil werkgevers die banen beschikbaar stellen voor mensen met een arbeidsbeperking een zo eenvoudig en eenduidig mogelijk pakket van instrumenten bieden. Om die reden hebben zij een internetconsultatie opengesteld voor reacties op het conceptwetsvoorstel via www.internetconsultatie.nl.

Publieke sector loopt achter

Woensdag 2 maart zou de Tweede Kamer met staatssecretaris van SZW Jetta Klijnsma over de Participatiewet debatteren. Dit overleg is echter tot nader order uitgesteld. Partijen in de Tweede Kamer hebben wel aangegeven snel meer duidelijkheid over de Participatiewet te willen. Er zijn volgens hen veel problemen bij de uitvoering en vooral de publieke sector loopt achter op schema met het creëren van 25.000 arbeidsplaatsen voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.