Logo
  • Nieuws
  • 6 april 2016
  • Bron: UWV

Participatiewet: Meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag in 2015

In 2015 werden meer mensen met een arbeidshandicap aan het werk geholpen, 13.300 waaronder 8.400 Wajongers zo blijkt uit het Jaarverslag 2015 van UWV.

Beeld Participatiewet: Meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag in 2015

Bruno Bruins, voorzitter Raad van Bestuur UWV: "Het was het eerste jaar van de Participatiewet, waarin we samen met gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties én het onderwijsveld mensen met een arbeidsbeperking aan de slag hielpen. In 2015 hielp UWV 13.300 mensen met een arbeidsbeperking aan een baan, onder wie 8.400 Wajongers. Dit is ruim boven het aantal in het jaar ervoor."

Profielen Wajongers online

In het kader van de Participatiewet en de Wet banenafspraak wil UWV in 2016 samen met gemeenten weer meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk helpen bij reguliere werkgevers aldus Bruins. "Dit doen wij met onze Werkgeversservicepunten. Daarnaast zullen wij dit jaar alle profielen van Wajongers met arbeidsvermogen online beschikbaar stellen voor werkgevers via werk.nl."

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.