Logo
  • Nieuws
  • 12 februari 2014
  • Antoine Hoop

Bedrijfsleven wil makkelijker collectief ov-contract afsluiten

VNO-NCW is in gesprek met ov-bedrijven om het werkgevers makkelijker te maken een collectief contract kunnen afsluiten. Zij denken dat hierdoor het openbaar vervoer aantrekkelijker wordt voor woon-werkverkeer. En dat levert een bijdrage aan energiebesparing, stelt de ondernemingsorganisatie.

VNO-NCW pleit voor de mogelijkheid van een makkelijke collectieve inkoop, omdat zij merken dat het de laatste jaren voor ondernemers onoverzichtelijker is geworden. “Prioriteit voor de werkgevers is dat ze aan één loket zaken kunnen doen voor het vervoer voor al hun werknemers. Met één kaart moeten zij overal kunnen reizen en bijvoorbeeld ook een fiets kunnen stallen of huren,” aldus VNO-NCW. Zij vinden dat de ov-chipkaart veel mogelijkheden biedt om dit te realiseren, bijvoorbeeld door  het afrekenen eenvoudig en transparant te maken. 

Energieakkoord

Het gezamenlijk streven van werkgevers en beleidsmakers om auto’s uit de spits halen en de files te verminderen komt ook het Energieakkoord ten goede. Het Energieakkoord, dat moet zorgen voor schonere energie en meer banen, komt hierin tot uitvoering als werkgevers en werknemers, een alternatief voor de auto in het woon-werkverkeer hebben, aldus de werkgeverskoepel.

 

Kostenvergoedingen en werkkostenregeling 2014

Stappenplan invoering werkkostenregeling. Daarnaast wordt beschreven wanneer u de zogeheten overgangsregeling toepast of de werkkostenregeling. Alle voorwaarden waaraan elke regeling moet voldoen zijn voor u in dit rapport gebundeld! Meer info>

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.