Logo
  • Nieuws
  • 12 december 2018
  • Bron: Intermediair

PODCAST: Jaarlijkse beoordelingsgesprekken zijn volstrekt achterhaald

Het is weer volop de tijd van de jaarlijkse beoordelingsgesprekken. Managers zien er tegenop, en werknemers al helemaal. Volgens Jan Tjerk Boonstra, HRM-adviseur bij Human Capital Group, docent aan de HR Academy en hoofdredacteur van het magazine HR Strategie kan en moet het echt anders! In deze podcast van Intermediair legt hij uit hoe het beter kan.

Beeld PODCAST: Jaarlijkse beoordelingsgesprekken zijn volstrekt achterhaald

"Het klassieke beoordelingsgesprek werkt helemaal niet om mensen te motiveren," zegt hij. "Dan heb je een jaar lang je best gedaan, ’s avonds doorgewerkt, op tijd opgestaan, en krijg je aan het eind een v-tje van voldoende. Dat is vaak een grote teleurstelling."

Hij heeft het liever over performance management, wat zoveel betekent als: zorgen dat medewerkers doen waar ze goed in zijn. "Voor werkgevers is het veel effectiever om mensen dan vaker en intensiever te spreken op natuurlijke momenten, zoals bij de afronding van een project, of meteen als iets goed of juist niet goed ging."

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.