Logo
  • Nieuws
  • 23 december 2011
  • Mariel Hovemann

‘Winterbanden horen standaard in de autoregeling’

25 procent van de berijders gaat de winter in zonder winterbanden. Meer dan 20 procent moet de winterbanden uit eigen zak betalen. De Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door deze deel uit te laten maken van het normleasebedrag.

Beeld ‘Winterbanden horen standaard in de autoregeling’

De grootste reden om geen winterbanden te monteren is dat dit door de werkgever niet gefaciliteerd wordt. Van alle berijders geeft 51 procent aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Bijna 21 procent van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betalen deze uit eigen zak. Dit blijkt uit een onderzoek van VAVDZ onder 521 respondenten.

 

Zorgplicht

De vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden aldus de vereniging.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.