Logo
  • Nieuws
  • 11 augustus 2011
  • Manon Schuttrups

Werkt u ook door tijdens de vakantie?

De meerderheid van de senior professionals in Europa neemt hun werk mee op vakantie en heeft standaard een laptop, smartphone of mobiele telefoon in hun bagage zitten. Vooral Nederlanders checken hun werkmail regelmatig.

Beeld Werkt u ook door tijdens de vakantie?

Dit blijkt uit een onderzoek van carrièredienst Experteer onder ruim 5000 senior professionals uit verschillende Europese landen. Bijna 60 procent van de Fransen, Spanjaarden, Italianen en Engelsen leest in ieder geval om de dag hun zakelijke e-mail. Duitsers en Zwitsers doen dit alleen als het noodzakelijk is. Van de Nederlanders checkt ongeveer 64 procent wel eens zijn zakelijke e-mail in de vakantie. En 21 procent neemt telefonisch contact op met collega’s als dit echt noodzakelijk is.
 

Compensatie niet nodig

De meeste senior professionals eisen geen compensatie voor zakelijke telefoontjes tijdens hun vakantie, zelfs niet wanneer het de afronding van een project betreft. Een uitzondering zijn de Italianen: 41 procent van hen eist wel een vergoeding. De professionele motivatie tijdens de vakantie blijkt voornamelijk waardering. Dit geldt voor 57 procent van de mannen en 53 procent van de vrouwen.
 

Van de Nederlanders gaat 42 procent twee weken weg en wenst niet door collega's gestoord te worden. En 50 procent van de ondervraagden heeft geen update nodig van kantoor, het werk kan wel wachten. Voor 80 procent is het dus ook niet moeilijk om tijdens de vakantie te onthaasten en vanaf de eerste dag volop te genieten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.