Logo
  • Nieuws
  • 16 april 2010
  • Gabor Mooij

Werknemers zien ‘Het Nieuwe Werken’ zitten

Uit een peiling van MarketResponse onder 500 Nederlandse werknemers blijkt dat zij open staan voor `Het Nieuwe Werken` (HNW). Bij HNW gaat het om flexwerken of thuiswerken. Dit staat in het magazine Eye van april 2010.

Beeld Werknemers zien ‘Het Nieuwe Werken’ zitten

HNW draait om slimmer en efficiënter werken met hulp van technologie. Van de respondenten was het grootste deel niet echt op de hoogte van HNW. Na uitleg staat echter  59 procent van hen positief tegenover het verschijnsel. Het onderzoek toont verder aan dat vooral hoogopgeleide medewerkers openstaan voor HNW. De respondenten zijn met name gecharmeerd van de verhoogde flexibiliteit en het minder moeten reizen.

 

Ondernemerschap

Onder meer Rabobank Microsoft, HP, KPN, Oracle, IBM, Interpolis, TNT en SNS werken met HNW. Volgens Paul Bloemen van de Rabobank hanteert de bank HNW op basis van vertrouwen. Bij de Rabobank in Nederland werkt 80 procent van de medewerkers al op de nieuwe manier. Hierbij krijgen de werknemers meer verantwoordelijkheid, staat eigen ondernemerschap hoog in het vaandel en is er sprake van minder regels.

 

 

Tip: Het Nieuwe Werken (HNW) kan zorgen voor een beter werk-privébalans voor uw medewerkers. Door de mogelijkheden voor flexwerk en thuiswerk krijgen ze namelijk meer mogelijkheden om hun werk en privésituatie op elkaar af te stemmen. Als u HNW invoert doet u er wel goed aan op te letten dat uw medewerkers de bijbehorende eigen verantwoordelijkheid  aankunnen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.