Logo
  • Nieuws
  • 5 juli 2011
  • Miranda Panse

Werknemers willen powernappen op het werk

Powernappen. Oftewel even een hazenslaapje van 5 á 20 minuten om daarna, als herboren, weer aan de slag te gaan. Veel Nederlandse werknemers hebben behoefte aan dit dutje , zo blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek onder 109 werknemers uit diverse branches.

Beeld Werknemers willen powernappen op het werk

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat door een powernap je arbeidsproductiviteit stijgt. Je creatiever wordt en je meer energie krijgt. Bovendien word je er scherper van: je geheugen werkt beter en je maakt minder fouten. Dan moet je wel binnen de 30 minuten blijven, anders raak je te diep in slaap en word je niet fris wakker. 27 procent van de geënqu(ee)teerden doet dan ook wel eens een powernap.

 

Maar dan voornamelijk thuis en in het weekend. Niet op het werk, zo blijkt uit het werkomgevingsonderzoek door SA DESIGN architectuur. Als de ideale omstandigheden worden geboden, wil 48 procent wel een dutje doen op het werk. De reden waarom dit nog niet gebeurt is dat de cultuur er niet naar is en er geen gelegenheid voor wordt geboden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.