Logo
  • Nieuws
  • 1 mei 2012
  • Manon Schuttrups

Werknemers hebben moeite met combinatie werk-privé

De combinatie van werk en privé wordt door Nederlanders ervaren als een zware last: slechts 8% vindt hun leven goed in balans. Gemiddeld genomen heeft ruim één op de drie werknemers moeite met het combineren van werk en privé.

Beeld Werknemers hebben moeite met combinatie werk-privé

Dit blijkt uit onderzoek van SBI training & advies onder ruim 1.500 Nederlandse werknemers. Van de respondenten combineert slechts 13% werk en privé moeiteloos. Bij werknemers met kinderen onder de twaalf jaar ligt dit percentage op 4%. Mensen met een baan tussen de 28-34 uur per week hebben het meest moeite met het vinden van een goede werk-privébalans (40%).

 

Slechts een kwart van de werknemers vindt dat de werkgever niets te maken heeft met de balans tussen werk en privé. Toch bespreekt ruim 80% van de werknemers dit onderwerp zelden of nooit met de werkgever.

 

Hulp werkgever voor goede werk-privébalans

Vier op de vijf werknemers denkt baat te hebben bij preventieve externe ondersteuning en begeleiding om een goede balans te realiseren tussen werk en privé. En 69% van de werknemers vindt dat de werkgever hieraan financieel zou moeten bijdragen. Dit vinden zowel mensen mét als zonder kinderen. Wel verwachten vrouwen relatief vaker dan mannen dat de werkgevers helpt om een goede balans te realiseren tussen werk en privé (73%).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.