Logo
  • Nieuws
  • 1 februari 2011
  • Miranda Panse

Werknemer bereid stapje terug te doen voor nieuwe baan

Een meerderheid van de Nederlandse werknemers is bereid tot concessies als zij hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van UWV over de vraag wat mensen zélf kunnen doen om snel weer aan de slag te komen als zij hun werk kwijtraken.

Beeld Werknemer bereid stapje terug te doen voor nieuwe baan

Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen naar vacatures met een lager functieniveau kijken. Ook zijn ze bereid om tegen een lager salaris te werken en tegen minder gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. Mannen zijn over het algemeen eerder bereid om concessies te doen dan vrouwen.
 

Sociale netwerken in opkomst

Sociale media worden steeds belangrijker bij het zoeken naar werk. Vooral jongeren en mensen tot 39 jaar zijn actief op sociale netwerken. 83 procent van deze groep geeft aan dat zij deze netwerken nog niet hebben ingezet om een baan te vinden. Online zoeken naar werk is populair ruim 80 procent maakt hier gebruik van. Terwijl 66 procent werk zoekt op de traditionele manier.

Tips om kansen te vergroten

De campagne ‘Ga voor werk’ richt zich vooral op mensen die werkloos zijn. Hiermee wil UWV mensen bewust maken van de mogelijkheden die zij zelf hebben om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

 

Vier tips staan centraal:

  • schakel je netwerk in;
  • zoek het ook eens in een andere branche;
  • denk ook eens aan een tijdelijke baan;
  • en kijk verder van huis als je geen baan kunt vinden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.