Logo
  • Nieuws
  • 21 april 2010
  • Graziëla Sheotahul

Welke rol spelen social media bij u op de werkvloer?

Nederlandse bedrijven gaan met de toegang tot sociale netwerksites vanaf de werkplek flexibeler om dan andere Europese landen. 55 procent van de bedrijven staat de medewerkers toe om vrijelijk sociale en professionele netwerken te gebruiken en 30 procent staat het gebruik toe met enkele beperkingen. Dit blijkt uit een onderzoek van financieel uitzend- en detacheringsbureau Accountemps.

Beeld Welke rol spelen social media bij u op de werkvloer?

In Duitsland mag het van 44 procent van de bedrijven, en in Belgie 38 procent. Nederlandse professionals zien voordelen in een profiel op een sociale professionele netwerksite. De grote vrijheid in Nederland betekent niet dat medewerkers ook daadwerkelijk die vrijheid gebruiken. 11 procent is dagelijks actief op een netwerk, 41 procent gebruikt het netwerk twee tot drie keer in de week en 48 procent slechts één keer in de maand.

 

Ook in het aangaan van vriendschappen - ‘befrienden’ in netwerktermen - zijn Nederlanders gemakkelijk. Een minderheid, 32 procent vindt het wat ongemakkelijk om met de baas bevriend te zijn, maar 67 procent voelt zich er comfortabel of zeer comfortabel bij.

  

Voordelen sociale netwerken

Slechts 18 procent van de Nederlanders ziet geen enkel voordeel in het plaatsen van zijn profiel op een netwerksite. Ze denken dat ze met een profiel nieuwe zakelijke mogelijkheden aanboren of een additionele tool voor recruiten hebben. Als we zelf mensen aannemen, dan bekijkt 72 procent van de Nederlanders de kandidaten online.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.