Logo
  • Nieuws
  • 4 augustus 2011
  • Lianne Bouman

U kunt de administratie van flexibel zakelijk vervoer uitbesteden

Zou u wel af willen van de maandelijkse stapels bonnetjes van en declaraties voor zakelijke reizen? Toch hecht u er belang aan dat uw werknemers zelf kunnen blijven kiezen hoe zij van en naar hun werk gaan en met welk vervoermiddel zij een klant willen bezoeken. Wij tippen u hoe u van de papieren rompslomp, die het gevolg is van het declareren van vervoerkaartjes en kilometers, af kunt komen.

Beeld U kunt de administratie van flexibel zakelijk vervoer uitbesteden

Nog niet echt gebruikelijk, maar wel al mogelijk, is de vergoeding van reiskosten uit te besteden aan een payrollbedrijf. U hebt dan geen administratieve sores en uw werknemers kunnen zelf het optimale vervoermiddel voor een zakelijke reis blijven kiezen. U ontvangt daarvoor maandelijks één rekening.

 

Mobiliteitskaart

Een andere mogelijkheid is de mobiliteitskaart. U kunt de kaart op naam van een medewerker óf van een afdeling laten zetten. In het laatste geval wordt wél geregistreerd welke reiziger de reis heeft gemaakt, zodat u zicht blijft houden op mobiliteitsgedrag en –kosten. Factureren kan op verschillende manieren, zowel centraal als per afdeling. Ook in het gebruik is de kaart flexibel. Als het reisdoel of de reistijd onderweg wijzigt, kan dat direct via een call center worden doorgegeven. De mobiliteitskaart is alleen voor zakelijke reizen bedoeld, zodat u die volledig onbelast kunt verstrekken.

 

Mobiliteitsvoucher verlengd

AgentschapNL heeft de inschrijftermijn van de MKB Mobiliteitsvoucher’  verlengd tot 1 december 2011. Dit betekent dat iedereen die nog niet mee doet met de mobiliteitsscan, alsnog kan meedoen. Werkgevers met 25 tot maximaal 250 medewerkers kunnen gratis laten onderzoeken hoe medewerkers slimmer kunnen reizen en werken. Een mobiliteitsvoucher is een soort tegoedbon waarmee u een mobiliteitsadviseur kunt betalen. U kunt voor twee verschillende soorten advies een voucher aanvragen:

  • De eerste is de kleine voucher ter waarde van 1.500 euro. Met de kleine voucher kunt u een adviseur vragen voor u uit te zoeken hoe de mobiliteit in uw onderneming kan verbeteren. U krijgt een gratis mobiliteitsscan op maat ter waarde van 1.500 euro. U betaalt de adviseur voor de scan met de kleine voucher.
  • De tweede is de grote voucher. Hiermee betaalt u een mobiliteitsadviseur die u helpt bij het invoeren van de geadviseerde verbeteringen. Deze voucher bedraagt tweederde van de advieskosten met een maximum van 4.500 euro. U kunt de vouchers aanvragen bij NL Milieu en Leefomgeving.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.