Logo
  • Nieuws
  • 14 november 2011
  • Mariel Hovemann

Toch nul procent bijtelling voor elektrische auto van de zaak

In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld, lijkt er nu toch een Kamermeerderheid te zijn voor nul procent bijtelling de komende jaren voor de elektrische auto van de zaak.

Beeld Toch nul procent bijtelling voor elektrische auto van de zaak

Berijders van ‘superzuinige’ auto's (minder dan 50 gram CO2 per kilometer) moeten ook gewoon 7 procent bijtelling betalen, het laagste tarief, vond een Kamermeerderheid. De coalitiepartijen vinden het principieel onjuist dat er over een auto van de zaak geen belasting betaald wordt. VVD en PvdA hebben echter een amendement ingediend.

 

De strekking daarvan is dat wie binnen nu en twee jaar zakelijk een superzuinige auto bestelt, tot het eind van het leasecontract (60 maanden maximaal) geen bijtelling betaalt. Wie vanaf begin 2014 een auto met minder dan 50 gram CO2-uitstoot per kilometer bestelt, betaalt 7 procent bijtelling. Vanaf dinsdag wordt het voorstel besproken in de Tweede Kamer.

Investeringen

Als het voorstel aangenomen wordt, wordt ‘superzuinig’ rijden aantrekkelijk voor zakelijk rijders. Elektrische auto's, plug-in hybrides, de nieuwste Prius en de Opel Ampera zijn te rijden tegen nul procent bijtelling aldus De Bovag.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.