Logo
  • Nieuws
  • 6 september 2010
  • Lianne Bouman

Termijnverlenging sectorpremiepercentage WW

Er is een termijnverlenging vastgesteld voor het sectorpremiepercentage WW. De termijn van drie kalenderjaren kan worden verlengd tot maximaal vijf jaren. Hierdoor is het mogelijk om een premiepercentage vast te stellen dat een overschot dan wel een tekort binnen maximaal vijf kalenderjaren inloopt of aanzuivert.

Beeld Termijnverlenging sectorpremiepercentage WW

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het Besluit Wet financiering sociale verzekeringen (WFSV) per 27 augustus 2010 hiervoor gewijzigd. Aanleiding tot de wetswijziging zijn de hoge werkloosheidslasten in 2009, 2010 en (naar verwachting) 2011, en daardoor hoge premielasten voor de sectorfondsen.

 

Die fondsen financieren de eerste zes maanden WW. Om de premiestijging – en dus lastenverzwaring – voor relatief zwaar getroffen sectoren te beperken, heeft het kabinet voor 2010 een maatregel getroffen op de inlooptermijn voor vermogenstekorten. De termijn waarbinnen het dekkingssaldo weggewerkt moet worden is een maximum termijn. Over de benutting van de ruimte zal jaarlijks bij de premievaststelling worden besloten.
 

Premiestijgingen

Het verleden heeft bewezen dat een dergelijke maatregel grotere premiestijgingen kan afzwakken. In beginsel moeten sectoren tekorten op korte termijn aanzuiveren. Voor de termijn van vijf jaar is gekozen om meer stabiliserend vermogen op de premie te kunnen bieden en tegelijkertijd te trachten zodanig hoge tekorten in de sectorfondsen te voorkomen dat deze niet in conjunctureel betere tijden ingelopen kunnen worden.
 

Tip

Zorg dat u in de juiste bedrijfssector wordt ingedeeld. De hoogte van de premie voor het sectorfonds is namelijk afhankelijk van de bedrijfssector waarin de werkgever is ingedeeld. Omdat het risico in de ene sector hoger is dan in de andere, verschillen de premiepercentages voor het sectorfonds nogal. Een juiste indeling kan ervoor zorgen dat u niet meer aan premie sectorfonds betaalt, dan u verschuldigd bent.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.