Logo
  • Nieuws
  • 28 april 2011
  • Mariel Hovemann

Stuwmeer aan vakantiedagen straks verleden tijd

De wetgeving op het gebied van vakantiedagen wordt op enkele punten aangepast. Onder andere de termijn waarbinnen werknemers hun wettelijke vakantiedagen moeten opnemen. Deze gaat van vijf jaar naar 18 maanden. Als het goed is gaat de nieuwe wetgeving per 1 januari 2012 in.

Beeld Stuwmeer aan vakantiedagen straks verleden tijd

Een andere nieuwe regel is dat langdurig arbeidsongeschikte werknemers recht krijgen op volledige opbouw van vakantiedagen. Op dit moment bouwen zij alleen vakantiedagen op over het laatste half jaar van hun ziekteperiode. De nieuwe regel over volledige vakantieopbouw bij ziekte geldt alleen voor de wettelijke vakantiedagen. In een arbeidsovereenkomst of cao kunnen andere afspraken staan over eventuele extra vakantiedagen. Die worden ook wel bovenwettelijke vakantiedagen genoemd.

 

Verplicht opnemen vakantiedagen

De overheid wil ook in de wet vastleggen dat werknemers hun wettelijke vakantiedagen binnen anderhalf jaar moeten opnemen. Nu geldt hiervoor nog een termijn van vijf jaar. De termijn van anderhalf jaar geldt niet voor werknemers die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig vakantie op te nemen. Werkgevers en werknemers kunnen in onderling overleg besluiten de termijn te verlengen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.