Logo
  • Nieuws
  • 29 oktober 2009
  • Manon Schuttrups

Proef moet thuiswerken stimuleren

Honderd ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf in de regio Amsterdam doen binnenkort mee aan een proef waarbij werknemers ook op een andere plek kunnen werken. Doel: het tegengaan van files.

Beeld Proef moet thuiswerken stimuleren

Het project is een initiatief van onder meer werkgeversorganisatie MKB-Nederland en de door het kabinet ingestelde Taskforce Mobiliteit. Deelnemers krijgen gratis een snelle internetverbinding en online software waarmee ze thuis of onderweg toegang hebben tot e-mail of werkagenda. Daarnaast kunnen ze advies en begeleiding krijgen om alles in goede banen te leiden.

 

Thuiswerken
Volgens de initiatiefnemers is thuiswerken bij grote organisaties vaak al mogelijk, maar zou het in het midden- en kleinbedrijf nog geen gemeengoed zijn. De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (economische zaken) geeft vrijdag 6 november de aftrap van de proef. Die duurt tot en met juni. MKB-Nederland overweegt het project ook in andere delen van het land te starten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.