Logo
  • Nieuws
  • 12 december 2011
  • Lianne Bouman

Proef kennismigrantenprocedure moet versoepeling regels uitwijzen

UWV WERKbedrijf start in 2012 met een proef kennismigrantenprocedure. Werkgevers die tot de proef zijn toegelaten, ondergaan bij de aanvraag voor een tewerkstellingsvergunning (TWV) voor kennismigranten die minder dan drie maanden in Nederland verblijven, geen toetsing of zij eerst in Nederland en Europa hebben geworven.

Beeld Proef kennismigrantenprocedure moet versoepeling regels uitwijzen

De pilot met een eenvoudiger procedure voor kennismigranten die korter dan drie maanden in ons land verblijven, start op 1 januari 2012. De proef duurt twee jaar en stopt op 30 december 2013.

 

De proef houdt in dat bij aanvraag van de TWV niet wordt getoetst aan het prioriteitgenietend aanbod en dat ook de bijbehorende termijn van ten minste vijf weken voor vacaturemelding niet aan de orde is. Hierdoor kan het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) binnen twee weken (streeftermijn) na een complete aanvraag een vergunning verstrekken. Gedurende deze proefperiode wordt bekeken of dit voor kennismigranten en hun werkgevers nuttig is en of de proef wordt omgezet in een definitieve regeling.

 

Tip

U vindt de tekst van de proef in de Staatscourant 21341, 28.11.2011

 

Let op

Alleen werkgevers die door de vreemdelingendienst zijn toegelaten tot de kennismigrantenprocedure kunnen in aanmerking komen voor deze regeling. Een overzicht van deze werkgevers verschijnt op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) onder het blokje werkgevers. Met dit aanvraagformulier (pdf) kunt u worden toegelaten tot de kennismigrantenregeling.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.