Logo
  • Nieuws
  • 6 juli 2011
  • Miranda Panse

Pechhulpverzekering afsluiten voor zakelijke rijders

Driekwart van de zakelijke rijders gaat ook met de auto van de zaak op vakantie. Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) adviseert berijders om voor vertrek te checken of de regeling voor vervangend vervoer in het buitenland goed is geregeld.

Beeld Pechhulpverzekering afsluiten voor zakelijke rijders

Als de auto een keer kapot gaat tijdens de vakantie en deze niet direct te repareren is, is het belangrijk dat er snel een vervangende auto kan worden geregeld. Rijders verwachten dat de voorwaarden gelijk zijn aan die van een reguliere pechhulpverzekering. Dit betekent gelijkwaardig vervangend vervoer, reparatie van de auto en een vergoeding bij het maken van extra kosten, zoals taxi-, trein- of hotelkosten.

 

Buitenland

VAVDZ adviseert berijders om aanvullende pechhulpverzekering af te sluiten als de auto van de zaak niet goed is verzekerd. Ook adviseert ze om in voorkomende gevallen bij terugkomst dit onderwerp te bespreken met de werkgever en eventueel met de Ondernemingsraad. Goede voorwaarden voor vervangend vervoer in het buitenland kosten voor de werkgever veel minder dan het afsluiten van een aparte pechhulpverzekering.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.