Logo
  • Nieuws
  • 27 juni 2012
  • Esther Leppink

Onbelaste kilometervergoeding naar 13 cent?

Het CDA wil een onbelaste kilometervergoeding voor woon-werkverkeer van 13 cent per kilometer voor auto en openbaarvervoer. Dat blijkt uit een voorstel van het partijbestuur. Op dit moment wordt nog 19 cent per kilometer woon-werkverkeer onbelast vergoed.

Beeld Onbelaste kilometervergoeding naar 13 cent?

Het CDA was een van de partijen die in het Kunduz-akkoord besloot tot de afschaffing van de onbelaste vergoeding voor de reiskosten voor het woon-werkverkeer. Volgens de plannen vervallen per 1 januari 2013 de belastingvoordelen voor werknemers die met het openbaar vervoer reizen of met een leaseauto rijden.

 

Begrotingsakkoord

Het CDA legde die afschaffing samen met VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie vast, maar bijna alle partijen willen het liefst af van de maatregel.

 

De onbelaste vergoeding is nu maximaal 19 cent voor mensen die met een auto naar hun werk rijden. Het schrappen van de vergoeding leverde in het begrotingsakkoord 1,3 miljard euro op. Hoe het CDA dat financieel oplost is nog niet bekend.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.