Logo
  • Nieuws
  • 6 maart 2012
  • Mariel Hovemann

Nederlandse bedrijven populair bij internationaal werkzoekenden

Nederlandse bedrijven als Unilever, Shell, Philips en Heineken zijn populair onder internationaal werkzoekenden.

Beeld Nederlandse bedrijven populair bij internationaal werkzoekenden

Maar liefst 89 procent van degenen die interesse hebben in een baan bij Unilever, Shell, Philips of Heineken is bereid naar het buitenland te verhuizen voor werk. Het globale gemiddelde ligt op 68 procent. Dat blijkt uit cijfers van een recent gehouden onderzoek van Intelligence Group en The Network onder 162.495 respondenten afkomstig uit 66 landen en vertaald in 26 talen.

 

Top-10

Wereldwijd zijn er 14 miljoen personen die op de vraag ‘Bij welke bedrijven wilt u graag in het buitenland werkzaam zijn’ hebben aangegeven bij één van deze werkgevers te willen werken. Dat is bijna het tweevoud van de beroepsbevolking van Nederland, die bestaat uit 7,8 miljoen personen.

Met 14 miljoen personen die er graag een baan aangeboden zouden krijgen, staan Unilever, Shell, Philips en Heineken in de top-100 van meest favoriete internationale werkgevers ter wereld. Unilever en Shell behoren op wereldniveau zelfs tot de top-15. De populariteit van deze werkgevers verschilt per land. In China is Philips met de 18de plaats de meest favoriete Nederlandse werkgever. In Brazilië en India is Unilever met een 16de respectievelijk 13de positie de populairste Nederlandse werkgever. Voor Rusland en de Verenigde Staten van Amerika geldt dat Shell Nederlands populairste werkgever is. In beide landen staat Shell in de top-10 van meest favoriete werkgevers.

 

Werkzekerheid

Internationaal werkzoekenden die zijn geïnteresseerd in een baan bij Unilever, Shell, Philips of Heineken geven naast een internationale carrière aan op zoek te zijn naar zekerheid. Een slechte economische situatie in het eigen land is bijna 70 procent vaker een reden voor het internationaal arbeidspotentieel van Unilever, Shell, Philips en Heineken als voor de gemiddelde werkzoekende op wereldniveau.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.