Logo
  • Nieuws
  • 5 maart 2012
  • Mariel Hovemann

Minder controle bij goedgekeurd ritregistratiesysteem

De belastingdienst heeft een normenkader gepubliceerd voor ritregistratiesystemen. Als een ritregistratiesysteem voldoet aan de normen, krijgt de gebruiker van het systeem minder controle. Op dit moment bestaat nog geen systeem dat volledig aan de normen voldoet, maar deze zou in de loop van 2012 wel moeten komen aldus de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ).

Beeld Minder controle bij goedgekeurd ritregistratiesysteem

Als je ervoor gekozen hebt om met je auto van de zaak geen privé kilometers te rijden, dan ben je verplicht een ritregistratie bij te houden. De VAVDZ noemt deze kilometeradministratie ‘een administratief gedrocht’ die ook nog eens ‘bijzonder streng wordt gecontroleerd’. Een goed ritregistratiesysteem is dan een uitkomst. De belastingdienst werkt aan een soort erkenning van dergelijke systemen en heeft daarom een normenkader gepubliceerd. Voldoet een systeem aan de normen dan val je onder een ‘verlicht controleregime’. Er zijn op dit moment volgens de vereniging nog geen systemen die voldoen aan deze systematiek. Dit zit er in de loop van 2012 wel aan te komen.

 

Ritregistratiesystemen

VAVDZ heeft op haar site de aanbieders van ritregistratiesystemen op een rij gezet. Verder wordt bijgehouden en getoond welke aanbieders voldoen of gaan voldoen aan het normenkader van de belastingdienst. VAVDZ heeft hiervoor een speciaal logo ontwikkeld. Hierdoor is het duidelijk welke systemen voldoen aan de normen van de belastingdienst. Op de site wordt verder duidelijk uitgelegd wat een verlicht controleregime precies inhoudt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.