Logo
  • Nieuws
  • 18 april 2011
  • Miranda Panse

Meer productiviteit: zorg voor een goede bureaustoel

Een comfortabele, plezierige werkomgeving heeft invloed op de productiviteit. Dit vindt een derde van de Europese medewerkers. Een goed zittende bureaustoel staat bovenaan de lijst omstandigheden die belangrijk zijn voor een prettige werkomgeving. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Fellowes.

Beeld Meer productiviteit: zorg voor een goede bureaustoel

Iets meer dan de helft van de Nederlandse medewerkers heeft in de afgelopen drie jaar last gehad van pijnklachten die verband houden met een niet-ergonomische werkplek. Medewerkers vinden het belangrijk dat de werkruimte speciaal op hen is afgestemd. 86 procent van de medewerkers verandert de werkplek, zodat deze comfortabeler wordt.

Niet-ergonomische werkplek

Werknemers durven overigens bijna allemaal niets te zeggen tegen de directie over hun niet-ergonomische werkplek. Werkgevers doen zelf ook weinig om de werkplek te verbeteren. Driekwart van de medewerkers vindt juist dat de werkgever hier wat vaker naar mag kijken. Dit blijkt uit de CZ Vitaliteitspeiling.

Werknemers en werkgevers vinden allebei dat de werknemer zelf verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid. Ze hebben echter uiteenlopende ideeën over wat belangrijke activiteiten zijn op het gebied van vitaliteit op de werkvloer. Veel werkgevers bieden een fietsenplan aan, terwijl de werknemer liever eerst heeft dat zijn eigen werkplek aan de basis-eisen voldoet.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.